Ingrediente:
20 flori de soc mari
300 g zahar (poate fi inlocuit cu indulcitor)
6 linguri de miere
3 lamai
3 litri de apa
Cum se prepara
Spala foarte bine floarile de soc si lamaile.
Intr-o cratita incapatoare adauga zaharul si mierea, impreuna cu un litru de apa. Pune totul la foc mic si amesteca usor pana cand zaharul se topeste. Indeparteaza oala de pe foc.
Taie una dintre lamai felii. In cazul celorlalte doua lamai rade coaja pe razatoarea mica apoi stoarce zeama acestora.
Peste apa cu zahar adauga coaja rasa de lamaie, florile de soc si, la final, feliile de lamaie. Incheie prin a adauga zeama stoarsa de la lamaie. Toata aceasta operatiune trebuie facuta cat timp apa este inca fierbinte. Lasa totul sa stea la infuzat timp de 2-3 minute, apoi pune oala pe foc. Adauga restul de apa si lasa totul sa dea in clocot timp de 5 minute.
Stinge apoi focul si lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Strecoara continutul si pune-l in sticle curate. Socata obtinuta poate fi pastrata la frigider timp de 3-4 zile.