Cum sa...

#dezghetare congelator #congelator #trucuri dezghetare congelator

5 trucuri pentru dezghetarea rapida a congelatorului

Congelatorul este, fara indoiala, cel mai ingenios aparat din bucatarie. Potrivit CNN Business, 100% din casele americane detin unul, iar pana la 23% dintre acestea au mai mult de un frigider-congelator.

 

Deoarece congelatorul este parte integranta a unei bucatarii functionale, este esential sa intretineti aparatul. Este important sa dezghetati periodic sau odata ce gheata este mai mare de un sfert din capacitatea lui, pentru a va asigura ca congelatorul dumneavoastra indeplineste functiile exacte.

1. Foloseste un uscator de par sau un aspirator

Cheia aici este aplicarea unei calduri sigure. Dupa ce ati oprit congelatorul, prima sarcina este sa scoateti toate alimentele. Dupa aceea, scoateti mai multe prosoape, apoi asezati-le in partea de jos a congelatorului. Logica este ca, atunci cand gheata incepe sa se topeasca si sa se transforme in apa, puteti folosi prosoapele pentru a o absorbi. Conectati uscatorul de par si stati la o distanta de cel putin 15 cm de congelator. Orientati uscatorul de par spre peretele congelatorului. Continuati sa va miscati in miscare verticala pana cand gheata incepe sa se deplaseze. Aici, puteti decide sa continuati cu uscatorul de par sau sa razuiti gheata cu alt obiect.

2. Utilizeaza un ventilator

O alta metoda eficienta de dezghetare a congelatorului este plasarea unui ventilator in picioare chiar in fata aparatului sau deasupra acestuia, pana cand toata gheata se topeste suficient de mult pentru a fi razuita.

3. Foloseste abur

Aceasta metoda este usoara si sunt putine sase sa va deterioreze congelatorul. Deoarece veti lucra in straturi, incepeti prin a indeparta tavile si rafturile congelatorului. In continuare, veti avea nevoie de aproximativ cinci pana la zece boluri ceramice, in functie de dimensiunile congelatorului dvs. Fierbeti aproximativ 5 litri de apa si apoi puneti-o in boluri. Apoi, asezati bolurile cu apa fierbinte in congelator si inchideti-l in timp ce aburul actioneaza. 

4. Razuieste gheata

Daca nu folositi caldura, puteti dezgheta congelatorul prin razuirea intregului strat de gheata. Totusi, aceasta metoda necesita aceeasi precautie ca si manipularea unui ou. Incepeti prin a achizitiona un razuitor de gheata. Adesea, acestea sunt de plastic, iar unele modele sunt din metal, alama si otel inoxidabil.

5. Foloseste o carpa fierbinte si putin alcool

Daca ati fost atenti la orele de chimie, acest sfat ar trebui sa va fie familiar. Potrivit expertilor, alcoolul si sarea pot topi gheata mai repede, iar acest lucru se datoreaza faptului ca sarea inlocuieste moleculele de apa. Pentru a folosi acest vechi truc de chimie, incepeti prin a face o solutie cu apa fierbinte si multa sare, apoi inmuiati o bucata de panza in apa fierbinte; dupa aceea, scufundati tesatura in alcool si asezati-o pe gheata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea