Do it yourself

#ingrasamant natural #ingrasamant #plante

Vrei ca plantele sa infloreasca rapid? Cum sa prepari acasa un ingrasamant natural

Fa-ti plantele de interior si de exterior sa infloreasca rapid preparand acasa un ingrasamant care sa ajuta plantele sa accelereze inflorirea. In plus, ai nevoie doar de doua ingrediente pe care le ai deja in bucatarie.

 

Ingrasamintele preparate in casa sunt o optiune excelenta de a le oferi plantelor nutrienti si de a le impulsiona sa creasca si sa infloreasca mai rapid. In plus, sunt naturale si nu te costa aproape nimic. 

Cand se pot fertiliza florile

Este indicat sa adaugi ingrasamant atunci cand planta este in crestere, pentru a-i da putere si pentru a te asigura ca infloreste in conditii optime. Cel mai bun moment pentru a face acest lucru este de la inceputul primaverii pana in octombrie.

Care este cel mai bun ingrasamant pentru flori?

Cel mai bun ingrasamant pe care il puteti folosi pentru ca plantele sa infloreasca rapid se prepara din ghimbir si scortisoara, doua ingrediente naturale cu o multime de substante nutritive. Ghimbirul contine minerale precum fier si tine la distanta daunatorii, in timp ce scortisoara este bogata in calciu, potasiu, vitamina C, magneziu si fosfor.

Pentru a prepara ingrsamantul ai nevoie de: 

  • 50 de grame de ghimbir proaspat (trebuie taiat in bucati mici).
  • 5 grame de scortisoara.
  • 1 litru de apa.

Cum se prepara

Ghimbirul de taie bucatele si se pune intr-un blender impreuna cu scortisoara. Se mixeaza bine pana cand obtii o pasta omogena.

Cand este gata, se adauga o lingura de pasta la un litru de apa. Se lasa peste noapte la macerat.

Uda apoi plantele cu el, in mod normal. Daca iti ramane ingrasamant, il poti pastra in sticle, in frigidet, timp de 10 zile. 

Ingrasamantul natural este atat de eficient incat dupa doar doua zile veti vedea cum plantele infloresc rapid. Ai grija de plante si hraneste-le o data pe saptamana cu acest ingrasamant care le accelereaza cresterea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din do-it-yourself

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare