Pentru reteta de dulceata de rosii vei avea nevoie de:
- 3,8 kg rosii
- 600 grame zahar
- 2 bucati lamaie bio
- 4 crengute busuioc
- 1 ardei iute
Decojeste rosiile, taie cubulete si pune-le intr-o cratita, alaturi de ardeiul iute tocat marunt. Adauga zaharul, amesteca totul, acopera cu un capac si lasa la temperatura camerei timp de 2 ore, pentru ca rosiile sa isi lase sucul.
Adauga coaja si sucul de la cele doua lamai bio, amesteca bine si pune cratita la foc mic. Dupa ce rosiile incep sa fiarba, adauga crengutele de busuioc si lasa totul sa mai fiarba o ora.
Indeparteaza tulpinile de busoiuc, toarna in dulceata in borcane, inchide-le ermetic, apoi rastoarne-le si lasa-le la racit.
Dulceata se pastreaza intr-un loc racoros. O poti folosi ca atare, pe paine, sau o poti folosi la aromarea carnurilor.