Oscar

#premiilor #castigatorii #tin #oscar #trofeele

Unde isi tin castigatorii premiilor Oscar trofeele aurite?

Ai reusit! Ai luat un Oscar, esti vedeta, toata presa te-a pozat cu trofeul in mana, etc. Dar acum ce faci cu el? Un premiu atat de ravnit precum Oscarul va fi, fara indoiala, pus la pastrare in cele mai ciudate locuri pentru a-l feri de intentiile mai putin nobile. Totusi, un cuibar de gaini, un congelator sau baia sunt putin cam prea de tot, dar starurile hollywoodiene au fost mereu cunoscute pentru excentricitatile lor.

Daca v-ati intrebat vreodata unde isi tin castigatorii Oscarurilor statuetele aurite, iata aici cateva raspunsuri, unele de-a dreptul bizare, in care actori precum Jack Nicholson, Jamie Foxx sau Angelina Jolie ne dezvaluie ce soarta au avut statuetele lor.

Oscaruri in locuri ciudate

croweRussell Crowe, care a castigat un Oscar in 2001 pentru rolul din Gladiator, si-a pus la pastrare statueta intr-un cuibar la ferma sa din Australia pentru ca, sustine el, le-a inspirat pe gaini sa faca mai multe oua.

Timothy Hutton, premiat cu Oscar in 1981 pentru rolul secundar din Ordinary People, si-a criogenat de-a dreptul trofeul, punandu-l in frigider. “Acum cinci ani, sora mea a dat o petrecere la mine acasa si a pus Oscarul in frigider. S-a gandit ca ar fi amuzant sa-l puna acolo pentru ca toti cei care deschideau usa sa ia ceva, l-ar fi vazut. Din cate stiu, si acum e tot acolo”, a spus actorul pentru USA Today.

La loc de cinste

Jack Nicholson are nu mai putin de 3 premii Oscar obtinute pentru As Good As Itnicholson Gets, One Flew Over the Cuckoo’s Nest si Terms of Endearment, dar nu este pasionat de ele, asa ca le foloseste drept suport pentru palarii.

Goldie Hawn premiata cu un Oscar in 1970 pentru Cactus Flower isi pastreaza statueta in camera in care mediteaza pentru se declara impotriva incaperilor concepute special pentru a fi umplute cu premii.

Pe de alta parte, Dustin Hoffman, rasplatit cu 2 premii ale Academiei Americane  pentru Kramer vs. Kramer si Rain Man, si-a tinut initial Oscarurile departe de ochii curiosilor, dar la batranete le-a sters de praf si le-a scos la vedere pe rafturile din biroul sau. “Intr-o vreme le tineam ascunse, dar acum sunt pe un raft in biroul meu. Ce m-a facut sa ma razgandesc? Probabil anii de mers la psihiatru”, a glumit Hoffman intr-un interviu pentru revista InStyle.

Daca Mira Sorvino, Cate Blanchett si Catherine Zeta-Jones isi tin Oscarurile la loc de cinste in living sau dormitor, Jodie Foster le-a plasat pe cele 2 ale ei (unul fostercastigat in 1989 pentru The Accused si al 2-lea pentru Silence of the Lambs in 1992) in baie. “Le-am tinut o vreme in baie pentru ca se potriveau cu robinetele, dar dupa ce au inceput sa se corodeze, le-am mutat intr-o cutie cu alte premii in pivnita”, a marturisit Foster.

Juliette Binoche a primit o statueta in 1997 pentru The English Patient, dar bucuria Oscarului a fost de scurta durata, caci fiul ei, fascinat de obiectul stralucitor, a reusit sa-l decojeasca de stratul de aur cu care Oscarul este acoperit (desi este greu, Oscarul, din pacate, nu este facut din aur masiv ).

La baie

Emma Thompson are si ea 2 statuete (una pentru Howard’s End si alta pentru scenariul adaptat la Sense and Sensibility) si, desi este mandra de ele, a hotarat ca cel mai bine arata in baie. “Sunt mari, aurite si stralucitoare. Sunt prea extravagante pentru orice alt loc din casa”, a spus Emma pentru revista Time.winslet

Ce alte vedete isi mai admira Oscarurile in baie? Pai, Elizabeth Taylor, Susan Sarandon, Lionel Richie, Sean Connery si, mai nou, Kate Winslet. “Toata lumea poate sa-l tina si sa-l puna apoi la loc, toti vor sa puna mana pe el si sa-l cantareasca. Asa ca m-am gandit sa-l pun in baie ca sa evit intrebarile de genul «Unde iti tii Oscarul?»”,  spus Kate Winslet pentru postul britanic GMTV.

Departe de ochii lumii

paltrowGwyneth Paltrow a acceptat Oscarul printre lacrimi si sughituri in 1999 pentru prestatia din Shakespeare in Love, dar actrita nu vrea sa vada statueta in casa. “Nu vreau chestia aia in casa. Ma sperie”, ar fi spus Paltrow pentru Scottish Daily Record. Se pare ca nici Anna Paquin, care a luat un Oscar la doar 11 ani, nu este prea mandra de statueta aurita. Actrita a dosit trofeul intr-un dulap unde, zice ea, “aduna praf”, pentru ca daca l-ar expune i-ar face pe prietenii care vin in vizita sa se simta aiurea.

Date mai departe

Asa cum a promis, Tilda Swinton, premiata in 2008 cu un Oscar pentru Michael Clayton, a dat statueta agentului ei pe care il “invinovateste” de toate rolurile bune din cariera ei. La fel a procedat si Jamie Foxx, castigator al unui Oscar pentru Ray in 2004. El l-a “donat” insa managerului sau de frica sa nu-l fure cineva din casa lui.swinton

Inainte de a fi o parte a cuplului Brangelina si mama adoptiva pentru copiii defavorizati ai planetei, Angelina Jolie se tinea de roluri serioase. A castigat un Oscar pentru Girl Interrupted in 2000, dar l-a dat spre pastrare mamei sale. “Nu l-am vazut din ziua in care l-am primit. Nu pastrez premii pentru ca nu mi se pare o idee buna sa le tii aproape”, a spus Jolie intr-un interviu din 2005.

Celebrul actor Jimmy Stewart a fost rasplatit in 1941 cu un Oscar pentru rolul din The Philadelphia Story, dar a dat premiul tatalui sau, care l-a expus in pravalia din magazinul familiei timp de 25 de ani.

Pierdut Oscar, il declar nul

Marlon Brando a refuzat, intr-un moment ramas celebru in istoria premiilor Oscar, distinctia oferita de Academia Americana pe motiv ca guvernul distrugea rezervatiile triburilor de indieni ramase pe teritoriul SUA. In autobiografia sa, legendarul actor a scris ca nu stie ce s-a ales de Oscarul sau primit pentru On the Waterfront.

Olympia Dukakis (aleasa cea mai buna actrita in rol secundar in 1988 pentru Moonstruck ) a fost calcata de hoti (care au luat numai Oscarul) la doar doua zile dupa castigarea faimoasei statuete. Academia i-a inlocuit apoi Oscarul furat.

goldbergWhoopi Goldberg, premiata pentru Ghost in 1991, a ramas fara Oscar dupa ce l-a trimis Academiei, prin UPS, sa-l curete. In cele din urma Oscarul a fost gasit intr-un cos de gunoi intr-un aeroport din California. UPS a returnat Oscarul Academiei, care l-a trimis inapoi actritei. Aceasta a jurat ca trofeul nu va mai pleca nicaieri fara ea.

William Hurt (Oscar in 1986 pentru Kiss of the Spider Woman) a pierdut premiul in 2005. Actorul tocmai se muta intr-o casa noua si cineva i l-a furat in timpul relocarii. La dineul nominalizatilor la Oscar din 2006, actorul a spus ca si-ar dori sa-l primeasca inapoi, desi nu l-ar expune vreodata public. Cine a pus vreodata mana pe mult ravnitul Oscar (in afara de cei care l-au castigat) ar trebui sa stie ca nu prea au ce face cu el (il pot pastra totusi) intrucat vanzarea statuetelor este interzisa si orice tranzactionare este repede si strict pedepsita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele