Ai nevoie de:
- 500 gr spaghete
- 500 gr carne de vita tocata
- 500 gr rosii
- 6-8 catei usturoi
- 1 ceapa mare
- 2-3 linguri ulei de masline
- 50 gr unt
- 50 ml vin alb dulce
- sare
- piper negru si verde macinat
- 1-2 crengute busuioc verde
- cimbru verde
- patrunjel
Cum se prepara spaghetele bologneze
Pune mai intai doi litri de apa intr-o oala cu sare si ulei de mpsline si lasa sa clocoteasca timp de 3-4 minute. Ulterior adauga spaghetele. Amesteca usor cu o lingura pentru a nu se lipi intre ele, apoi lasa-le sa fiarba la foc mic. Dupa ce au fiert se pun in apa rece si se lasa pentru 10 minute. Apoi se scurg bine. Separat, carnea tocata se caleste impreuna cu ceapa si usturoiul taiate marunt, se adauga vinul, sare si piper si se lasa sa fiarba inabusit. Rosiile se decojesc, se zdrobesc cu belnderul, iar piureul obtinut se adauga peste carnea calita. Se pun si si ierburile aromatice, dupa preferinta, si se lasa sa scada la cuptor. In tot acest timp spaghetele se calesc in unt topit si se servesc cu sosul de carne.