Ingrediente pentru negresa fara faina si fara zahar
- 1/2 ceasca unt de arahide/migdale cremos
- 1/2 ceasca de ciocolata neagra, maruntita
- 1/2 ceasca piure de avocado
- 1/2 ceasca piure de cartofi dulci
- 1/4 ceasca lapte de cocos
- 2 linguri cu sirop de artar sau miere de albine
- 3 linguri cu pudra de cacao
- Un varf de cutit de sare
- Esenta de rom
Cum se prepara negresa fara faina si fara zahar
Incinge cupotorul la 170 de grade Celsius. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Intr-un robot de bucatarie adauga untul de arahide sau de migdale, piureul de avocado, piureul de cartofi dulci, laptele de cocos, siropul de artar sau mierea, pudra de cacao si sarea. Mixeaza totul bine pana la omogenizare. Adauga apoi esenta de rom, dupa gust si mixeaza pentru a se incorpora.
La final adauga ciocolata si amesteca usor cu o spatula. Toarna compozitia in tava. Coace totul timp de 20 de minute.
Lasa prajitura sa se raceasca inainte de a o taia.
FOTO: freepik.com