Relatii

#povesti dureroase # povesti de viata #problema #mama vitrega #adolescenta #nume

“Am ignorat-o pe viitoarea mama vitrega pentru ca refuza sa-mi spuna pe numele real” – povestea dureroasa a unei adolescente

O adolescenta de doar 16 ani se confrunta cu o situatie mai putin obisnuita. Prin urmare aceasta a tinut sa-si spuna povestea si sa apeleze la ajutorul altor internauti pentru a afla daca are ea o problema pentru ca viitoarea ei mama vitrega nu vrea sa-i foloseasca numele real, desi stie care este acesta, iar tatal ei se pare ca nu ia nicio masura in acest sens. Adolescenta isi pune semne de intrebare daca problema este la ea sau la viitoare ei mama vitrega.

“Numele meu este Andi (femeie, 16 ani). Doar Andi. Tatal mamei mele a decedat cu cateva zile inainte de a afla ca este insarcinata. Mama mea a fost foarte apropiata de tatal ei, iar numele lui era Andrew (I se mai numea si Andy). Versiunea tehnica feminina a lui Andrew este Andrea, dar nici mamei mele, nici tatalui meu nu le-a placut numele. Cu toate acestea mama mea a vrut sa-si onoreze tatal intr-un fel, asa ca am primit numele Andi. Nume care imi place si cred ca mi se potriveste.

Parintii mei au divortat cand aveam 8 ani si locuiesc cu mama mea in cea mai mare parte a timpului, dar il vizitez pe tata la fiecare doua weekenduri (precum si de sarbatori). In urma cu 3 ani, tatal meu a inceput sa se intalneasca cu logodnica lui de acum, "Kate". Kate, dintr-un motiv oarecare, cand ne-am cunoscut, a presupus ca numele meu este Andrea. I-am explicat ca ma numesc doar Andi. Totusi, ea a continuat sa-mi spuna Andrea. Am ajuns sa-i spun mamei mele despre asta si ea m-a sfatuit sa o ignor pe Kate pana cand imi va spune Andi.

Ei bine, in weekendul trecut am fost la tatal meu si am vizitat niste rude ale lui Kate. Ei bine, Kate a tot tinut-o pe a ei, cu Andrea si, bineinteles, am ignorat-o. S-a enervat si a intrebat de ce o ignor, iar eu i-am spus ca “nu asa ma cheama si stii asta!”. Tatal si fratele ei au ras, spunand ca au crezut ca mi se spune Andi ca o porecla, iar eu le-am spus ca nu, numele meu e doar Andi. Apoi au intrebat-o pe Kate de ce imi spune Andrea. Ei bine, mai tarziu, Kate mi-a reprosat ca am facut-o de ras. A continuat sa-mi spuna ca stiam cu cine vorbea si ca ar fi trebuit sa o iau ca atare, dar ca am fost nesimtita.

Sincer, cred ca in acel caz ar fi trebuit sa-i raspund la Andrea, dar nu stiu... Sunt nesimtita pentru ce am spus?”, a scris o utilizatoare a retelei de socializare reddit.com.

Utilizatorii Reddit i-au raspuns fetei spunandu-i ca problema nu este la ea ci la viitoare ei mama vitrega precum si la tatal ei. Iata cateva dintre raspunsurile primite de aceasta la postare:

“In niciun caz! Tatal tau este un nemernic pentru ca i-a permis viitoarei sotii sa nu-i respecte fiica. La o adica, exista un semnal de alarma mai mare decat sa nu te deranjezi sa inveti numele copilului partenerului tau?”, a comentat un utilizator.

Un alt utilizator i-a sugerat sa incerce sa o evite. “Daca poti sa nu te mai vezi cu ea si cu tatal tau eu as merge pe aceasta cale. Ea este ingrozitoare si tatal tau ii permite.”, a scris acesta.

“Nu esti! Te cunoaste de suficient de mult timp ca sa-ti stie numele si sa-l foloseasca.”, a scris un altul.

“Oh, scumpo... nu esti nesimtita. Eu sunt mama vitrega a unui baiat de 13 ani si nici macar nu-mi pot imagina ca i-as spune pe un nume care sa nu fie al lui. Ese lipsa de respect. Relatia mea cu fiul meu vitreg se bazeaza pe respect si dragoste reciproca. Stiu ca nu sunt mama lui, dar stiu ca am un loc special in viata lui si el in a mea, asa cum ar trebui sa fie in cazul parintilor vitregi.

Tatal tau ar trebui sa fie campionul tau si sa-ti tina partea si sa te sustina mereu. Se pare ca o pune pe aceasta femeie pe primul loc, ceea ce nu este corect si nu va fi niciodata. Ma bucur ca stai in principal cu mama ta in cele mai multe zile, dar ma ingrijoreaza modul in care lucrurile vor decurge pentru tine, in continuare. Ai 16 ani si esti suficient de mare pentru a decide singura unde vrei sa-ti petreci timpul, asa ca sper sa folosesti aceasta autonomie personala cu intelepciune. Iti transmit cele mai bune urari si multa dragoste.”, a scris o alta utilizatoare.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului