Sanatatea copilului

#boala wilson #fetita de 5 ani # hepatita misterioasa #transplant ficat #stare critica

Fetita de 5 ani, supusa unui transplant de ficat, in stare critica

Fetita in varsta de 5 ani, suspecta de hepatita misterioasa, dar care sufera, de fapt, de boala Wilson, a fost supusa unui transplant de ficat. Micuta se afla insa in stare critica.

 

Anuntul a fost facut de catre reprezentantii Institutului Clinic Fundeni, printr-un comunicat de presa.

“In prima zi dupa reinterventia chirurgucala starea fetitei transplantate se mentine extrem de critica necesitind in continuare masuri sustinute de terapie intensiva.”, se arata pe site-ul spitalului.

Anuntul vine la o zi dupa ce micuta a suferit o noua interventie chirurgicala. “Dupa o perioada cu evolutie favorabila, starea clinica a fetitei transplantate a suferit agravare progresiva in ultimele 3 zile. In cursul zilei de astazi s-a reintervenit chirurgical identificandu-se complicatii ale anastomozei biliare, care au fost corectate. In acest moment starea fetitei este critica, necesitind masuri sustinute de terapie intensiva.”

Fetita in varsta de 5 ani a fost supusa unui transplant de ficat la inceputul lunii mai, insa dupa o perioada favorabila starea micutei s-a agravat, necesitand o noua interventie chirurgicala.

Donatorul, un baiat de 17 ani

Transplantul de ficat, in cazul micutei de 5 ani, s-a efectuat de la un donator in varsta de 17 ani, aflat in moarte cerebrala. Parintii acestuia au fost de acord cu donarea organelor. Ficatul baiatului a fost impartit in doua, lobul stang a fost primit de fetita, iar lobul drept a ajuns la un adult.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului