Sfaturi culinare

#sfaturi de gatit bizare #sfaturi bizare #carti de bucate # sfaturi de gatit #carti vechi

Cele mai ciudate sfaturi de gatit din cartile de specialitate, vechi de 100 de ani

 

Daca ai stat cand erai mic pe langa bunica ta, in timp ce gatea, cu siguranta ai observat ca stie o multime de lucruri si de trucuri utile care fac ca preparatele sa fie delicioase. Cu toate acestea, in cartile de specialitate, vechi de 100 de ani, exista sfaturi care sunt … cel putin bizare. Iata cateva dintre acestea: 

1896: Cum sa faci focul pentru aragaz

Nimeni, dar nimeni, nu ar trebui sa incerce asta in zilele noastre. Insa, in cartea lui Fannie Merritt Farmer, “The 1896 Boston Cooking-School Cookbook”, existau instructiuni detaliate despre cum sa faci focul pentru aragaz. Insa aceste sfaturi erau utile la acea vreme, desi periculoase, deoarece nu exista confortul gazului. Erau putini cei care foloseau gazul pentru a gati. 

1900: Masoara ingredientele cu mana

Inainte ca Fannie Farmer sa introduca masuratori precise si calculate pentru retetele sale, multe carti de bucate foloseau pur si simplu "cate un varf de cutit de…" sau "cate un pumn de…". Din fericire, Farmer a uniformizat masuratorile pe care le folosim si astazi.

1920: Taie ananasul cu doua cutite

Unul dintre cele mai solicitate fructe exotice din anii 1920 era ananasul. Oamenilor li se spunea la acea vreme sa foloseasca doua cutite pentru a-l taia. Unul cu ajutorul caruia sa indeparteze coaja si unul pentru taierea miezului. Explicatia era ca nu trebuie folosit cutitul cu care s-a taiat coaja pentru taierea miezului, deoarece coaja contine acizi care vor provoca dureri si umflaturi in gura.  

1920: Salveaza laptele acru cu bicarbonat de sodiu

Oamenii nu aruncau laptele acru in anii '20. Pur si simplu adaugau suficient bicarbonat de sodiu pentru a-l indulci si a deveni baubil. 

1920: Laptele poate fi conservat cu hrean

Un alt sfat bizar era sa adaugi o lingura de hrean in lapte pentru a-l pastra dulce si proaspat. Cu toate acestea gustul laptelui se schimba complet in prezenta hreanului. 

1955: Carnea nu trebuie fiarta niciodata

Nu este clar daca in anii '50 erau multi oameni care credeau ca TREBUIE sa fiarba carnea. Cu toate acestea, in cartea “The Homemaker's Meat Recipe Book” (Cartea de retete pentru carne a gospodinei) se precizeaza clar cititorilor ca nu trebuie sa fiarba carnea niciodata, ci aceasta trebuie gatita la cuptor. 

 

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului