Sfaturi culinare

#folie de aliminiu #otrava din bucatarie #intoxicatie

Otrava din bucatarie. O folosesti fara sa stii la ce pericol te expui

 

 

Gatitul este, pentru multi, o pierdere de timp. Prin urmare, cauta solutii pentru a face acest lucru mai usor, mai rapid, dar mai ales pentru a spala cat mai putine vase.

Pentru altii, gatitul paote fi extrem de relaxant, mai ales daca au timp liber. Insa, indiferent de care baricada te afli, cu siguranta faci aceasta greseala care iti pune sanatatea in pericol. Este cu atat mai grav daca faci aceasta greseala frecvent, deoarece te poate imbolnavi grav.

Daca obisnuiesti sa gatesti alimente invelite in folie de aluminiu, sau sa tapetezi tavile cu folie de aluminiu, trebuie sa renunti la acest obicei. Expunerea la prea mult aluminiu iti afecteaza sanatatea.

Aluminiul, in timpul gatirii, patrunde in mancare  si, in cele din urma, in corpul tau. Un studiu recent efectuat pe femeile insarcinate, a constatat ca embrionii expusi la acest tip de metal pot dezvolta anomalii.

Corpul nostru poate procesa acest tip de metal in cantitati mici, dar ar trebui sa incercati sa il evitati pe cat posibil.

Primele simptome ale intoxicatiei cu aluminiu include slabiciune musculara, dureri osoase, convulsii si confuzie. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului