Vacante

#litoral toamna #toamna 2022 #preturi mici #litoralul pentru toti

A inceput programul "Litoralul pentru toti". Preturi cu pana la 75% mai mici

 

Sfarsitul verii redeschide programul “Litoralul pentru toti”. Acum un sejur este mult mai ieftin decat in toiul verii, astfel incat cat mai multe persoane sa isi poata permite un sejur pe litoral.

"Ne straduim, in fiecare an, sa atragem turistii in lunile mai si septembrie. Din pacate, nu avem asteptari foarte mari, desi tarifele sunt extrem, extrem de mici. De ce nu avem asteptari mari? Pentru ca suntem dependenti pe litoral, in fiecare an, de data inceperii anului scolar.", a declarat Corina Martin, secretar general al Federatiei Patronatelor din Industria Ospitalitatii din Romania (FPIOR) si presedinte de onoare RESTO Constanta, pentru dcnews.ro.

Cei care aleg sa mearga la mare in extrasezon platesc cu pana la 75% mai putin pe un sejur. Preturile sunt considerabil mai mici, insa si vremea este capricioasa in luna septembrie, cand ploua mult mai des.

Editia de toama a programului litoralul pentru toti a fost reluata incepand de astazi, 28 august. La acest program participa peste 100 de hoteluri, care vor pune la dispozite aproximativ 10.000 de locuri de cazare. Sejururile pot fi achitate inclusiv cu vouchere de vacanta.

Preturile pentru o noapte de cazare, la un hotel de trei stele incep de la 35 de lei de persoana, pentru o vacanta de minimum cinci zile, potrivit Rador. Pentru persoanele care isi doresc servicii de masa all-inclusive, tarifele incep de la 215 lei pe noapte de persoana, la un hotel de trei stele, pentru minimum doua nopti de cazare.  

Inceputul scolilor, o problema

Exista insa o problema, anunta hotelierii. Inceperea scolilor ii face pe turisti sa evite sa cumpere un sejur intreg si sa alega doar sejururi scurte, de un weekend, daca vremea este favorabila. Cu atat mai mult incepand din acest an cand scolile incep cu o saptamana mai devreme decat in mod normal.

Data inceperii scolii, extrem de importanta pentru romani

"Matematic vorbind, de 30 de ani, s-a dovedit: cu o saptamana inainte de inceperea scolii romanii deja isi reduc, anuleaza vacantele, se intorc in orasele lor deoarece data inceperii scolii este importanta pentru ei. Daca in 30 de ani Romania nu a reusit sa atraga turisti straini, care alta data veneau cu chartere intregi, saptamanale, pana in octombrie, aceasta este problema majora pentru care hotelurile raman goale, in ciuda unor tarife extrem de mici.

Acesta a fost ultimul weekend plin, dar ne asteptam ca, de weekendul viitor, sa se simta dramatic scaderea asa cum se intampla in fiecare an. Sigur ca prindem, totusi, in principiu, cateva mii de turisti in decursul mai multor saptamani, insa depindem si de vreme. Daca vom avea o vreme buna, frumoasa, imediat romanii pot lua o decizie de a pleca intr-un weekend, dar nu mai putem vedea o saptamana intreaga de sejur, de serii intregi consistente de turisti.", a mai spus Corina Martin, pentru sursa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea