Vacante

#pensiune #cazare #romania

Cat costa sa te cazezi la o pensiune in Romania, in 2023?

 

 

 

Dintre toate anotimpurile, iarna se lauda cu zapada care scartaie sub picioare, cu peisaje acoperite de nea, cu inghetul intepator ce picteaza ferestrele cu modele neobisnuite, dar si cu vremea prielnica pentru activitatile sportive de sezon (schi, sanius, snowboarding, plimbari cu trasura, drumetii de iarna si chiar sporturi pe gheata).

In aceasta perioada, romanii sunt dornici sa plece la munte si cauta pensiuni ieftine, pentru ca au stat in alte ocazii si la hoteluri, dar nu au gasit mereu confortul necesar. Se pare ca cel mai mult le-a lipsit linistea si intimitatea oferita de o pensiune economica, cu toate facilitatile.

Pensiuni de lux si recreere in munti ca divertisment

 

Alaturi de regiunile montane din Romania care ti-au atras mereu atentia, cu siguranta pensiunile sunt o alegere excelenta, mai ales pentru ca au o gastronomie montana cu o priveliste fantastica asupra peisajelor din jur si a muntilor si in plus, acestea sunt deschise tot timpul anului.

Uneori, cand pleci in vacanta, ca turist poti fi limitat de mijloace, insa acesta nu este un motiv prea important de a face compromisuri in privinta confortului. Chiar daca nu ai un buget prea mare, poti gasi un loc de cazare ieftin, pe un site de cazare pensiuni Romania, ceea ce in sine reduce costurile de calatorie.  

In prezent exista si o serie de pensiuni economice care sunt preocupate de reputatia lor, dar si de siguranta si confortul oaspetilor. Acestea accepta si carduri de vacanta si sunt dotate cu un mobilier foarte interesant si alte facilitati de cazare, ce fac designul interior sa fie atragator si chiar destul de original.

Unele pensiuni ofera si reduceri suplimentare si conditii speciale, poti vedea asta online, oricand, pe site-urile de cazare ieftina pensiuni. Pentru a afla mai multe aspecte despre asta, iti sugeram sa compari preturile de cazare la pensiuni, sa afli ofertele si serviciile de rezervare din aceasta perioada din an. In acest fel, poti gasi cele mai ieftine oferte pe care nu le vei gasi atat de repede in alta parte, la hoteluri sau alte unitati de cazare.   

Beneficiile unei pensiuni in Romania

 

Iarna aceasta este o oportunitate de a merge la munte si de a te caza la pensiunile prietenoase din tara noastra. Acestea sunt elegante, curate, utilate modern si bine incalzite, deci foarte confortabile pentru acest anotimp cand temperaturile pot fi extrem de scazute.

Indiferent de numarul de stele, ca turist probabil vei aprecia o unitate de cazare ce iti poate imbunatati experienta de vacanta. Prin urmare, alegerea pensiunii trebuie facuta cu atentie, sa fie una placuta si cat mai confortabila. Indiferent de cate zile de vacanta ai, conteaza foarte mult locatia. Ideal este ca pensiunea sa fie cat mai apropiata de obiectivele turistice pentru a economisi timp pentru distractie si activitatile dorite.

Majoritatea pensiunilor ofera o serie de facilitati (ex. baie privata, uscator de par, bucatarie utilata, apa calda, centrala termica, televizor LCD, spatii de joaca pentru copii) care trebuie analizate, pentru a vedea daca acestea corespund cu pretentiile tale.

La majoritatea pensiunilor, mesele sunt incluse in pret, dar trebuie sa verifici totusi acest aspect. Unele pensiuni montane ofera doua sau chiar trei mese pe zi, ceea ce este un mare beneficiu. Daca este o pensiune cu sistem All-inclusive atunci pretul va acoperi si cheltuielile cu mesele, bauturile si gustarile dintre mese.

Distractia la munte nu lipseste niciodata, mai ales daca este zapada. In cooperare cu ghizi montani experimentati, proprietarii de pensiuni te vor ajuta sa alegi anumite drumetii si sa experimentezi o gama variata de activitati in aer liber.

Cele mai cautate cabane sau pensiuni de la munte sunt acelea amplasate in apropierea partiilor de schi si care au o capacitate de cazare mai mare, chiar de 8-10 persoane. Unele arata ca niste case de vacanta, in care oaspetii au acces si la o terasa si la un loc de joaca pentru copii. Cabanele montane sunt foarte frumoase si ii astepata pe calatorii infometati cu bauturi calde, delicatese regionale si privelisti fantastice.

Atat iarna, cat si in alte perioade din an, meniul la pensiuni si cabane este un vis, are ingredinte si preparate traditionale combinate cu brio, pe care turistii in general le apreciaza. Pensiunile au preturi accesibile in anotimpul de iarna si ofera oaspetilor momente de liniste in camere confortabile, de vacanta.

 

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea