Vacante

#vacanta cu copii #bagaje #vacanta

Ce luam cu noi in vacanta atunci cand mergem cu copii?

Daca pana acum cateva obiecte vestimentare si accesorii erau suficiente pentru concediul estival, odata cu aparitia copiilor, bagajele devin o tema mult mai importanta. Creme, jucarii, palarii, toate acestea se regasesc pe lista lucrurilor obligatorii carora trebuie sa le gasesti loc. Si, pentru ca stim cat de solicitante pot fi zilele de dinainte de plecare in vacanta, am realizat un scurt material cu elementele si obiectele care va vor fi absolut necesare.

Imbracaminte

Cand vine vorba de tricourile, rochiile si pantalonii celor mici, este necesar sa luati cate doua tinute pentru fiecare zi de concediu. In afara de hainele subtiri de vara, fii prevazatoare si adauga macar o pereche de pantaloni lungi, un hanorac si o geaca subtire de ploaie. Nu stii niciodata cum se poate schimba vremea, asadar, este important sa fii pregatita. In ceea ce priveste incaltamintea, nu uita de papuci speciali de apa, mai ales daca mergeti intr-o zona cu pietre sau arici de mare. Apoi, iti vor fi necesare o pereche de sandale pentru copii si, desigur, tenisi sau adidasi. Pe langa acestea, pijamalele, lenjeria de corp, sosetele, costumele de baie si palaria de soare sunt elemente obligatorii ale bagajului. Daca micutul nu foloseste inca olita, atunci nu uita de scutece normale si de apa.

Accesorii pentru plaja

In afara de un colac sau o vesta, nu lua alte obiecte cu tine. Galeti pentru nisip, forme, pistoale cu apa si alte asemenea jucarii le vei putea cumpara de acolo, asadar, nu incarca bagajul. Daca mergi cu un bebelus, atunci ai putea sa iei in considerare sa achizitionezi o piscina de mici dimensiuni pe care sa o folosesti pe plaja. Cel mic se va putea juca in apa linistit, iar tu te vei simti extrem de relaxata stiindu-l in siguranta si in apropierea ta.

Somn si alimentatie 

Inainte de a pleca, verifica daca locatia pentru cazare are patut pentru copil. Daca nu are, cea mai buna varianta este sa cumperi unul special pentru calatorie. Exista o multime de modele, foarte compacte si care nu cantaresc mult, in cazul in care trebuie sa ajungi la destinatia aleasa cu avionul. De asemenea, nu uita lenjeria de pat, o patura, jucaria preferata si lumina de veghe. In cazul alimentatiei, lucrurile sunt extrem de simple daca cel mic nu mai este bebelus. Daca, in schimb, inca bea formula sau este la inceputul diversificarii, gandeste-te la toate accesoriile de care ai nevoie pentru prepararea mancarii.

Protectie solara si medicamente

Indiferent ca mergi in tara sau in strainatate, creeaza-ti o trusa cu antitermice si alte medicamente de care ai putea avea nevoie de-a lungul concediului. Discuta inainte de plecare cu medicul de familie si afla care sunt recomandarile lui in aceasta privinta. La acest capitol se adauga protectia de soare, lotiunea speciala de dupa plaja si o crema cu aloe vera pentru orice eventualitate. Apoi, adauga solutii pentru muscaturi de insecte, zgarieturi sau alte asemenea incidente.

Chiar daca mergeti la mare, nu uita sa luati cu voi jucariile si cartile preferate, acestea fiind foarte importante in primele zile cand are loc acomodarea celui mic cu noul spatiu.

Sursa foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea